Back to news

Кой ще чете приказките в конкурса "Моят учител е супергерой"?

Date:

Фондация “ТЕБЕШИР” организира Национален конкурс за приказка на тема “Моят учител е супергерой” за ученици от 2 до 7 клас. Основната ни цел е да дадем възможност на учениците, които обичат да пишат, да се замислят какво според тях означава да бъдеш добър учител и да ни разкажат за учителите, които ги вдъхновяват.

Представяме ви журито на конкурса:

Адриана Гайдарова, Столична библиотека

Адриана Гайдарова работи в Столична библиотека от близо двадесет години, а от две години е началник на Детския отдел в библиотеката.  Завършила е "Библиотечен мениджмънт". Обича работата си, защото съчетава любовта към децата и книгите в едно.

 

Гергана Янева, Фондация „ТЕБЕШИР“

Гергана Янева е основател и изпълнителен директор на Фондация „ТЕБЕШИР“. Мисията на организацията е да мотивира най-способните млади хора да станат учители в български училища. Тя има над десет години опит като доброволец за разнообрзни каузи в България и чужбина – образование, деца в неравностойно положение, бежанци, хора с увреждания, устойчиво развитие и др.

 

Дарина Кръстева, писател

Дарина Кръстева има двама сина - на 4 години и на 3 месеца. Започва да пише детски приказки в рими покрай племенниците си и големия си син. Споделя, че се чувства прекрасно, когато може да ги зарадва с някоя от нейните приказка. Дарина вярва, че добротата, позитивната нагласа и чувството за хумор са предпоставка за щастие и успех в живота.

 

  Диана Василева, „Аз чета“

Диана Василева е част от екипа на "Аз чета" от три години. Завършила е Софийски университет "Св. Климент Охридски" и е бакалавър по Педагогика със специализация Педагогическо консултиране. В момента е преподавател по английски език в Професионална гимназия по електротехника и автоматика, гр. София.

 

Диана Петрова, писател

Диана Петрова има три книги за деца, от които две се превърнаха в бестселъри на българския пазар. Това са "Мъдри приказки" и "Приказки за цялото семейство", следвани от "Двойната планета". Тя е чест гост в училищата на срещи както с по-малки ученици, така и със средношколци. Тази година книгата ѝ "Приказки за цялото семейство" участва в конкурса "Бисерче вълшебно".

 

Катя Антонова, Издателство „Рибка“

Катя Антонова е автор на детските книги „Рибка“, „Двете кралства“, „Феята от захарницата“ и др. Собственик е на издателство „Рибка“. През последните 10 години пише предимно за деца. И е в непрестанно търсене на преки пътища към сърцата и душите им, за да преведе по тези пътища  важните послания.

 

Можете да изпращате вашите приказки до 13 април 2018 г. на адрес: Фондация “ТЕБЕШИР”, София 1000, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” №68, ет. 1, ап. 4.