Обратно в новини

Победители в Национален конкурс за приказка "Моят учител е супергерой"

Дата:

През м. април приключи Националният конкурс за приказка на тема "Моят учител е супергерой”, организиран от Фондация “ТЕБЕШИР”. В  конкурсa участваха 447 ученици от 120 училища от цялата страна. Благодарим на всички ученици за вдъхновяващите истории, които ни разказаха, и на всички учители, които са истински супергерои в своите класни стаи! 

 

Журито на конкурса имаше нелеката задача да избере победителите в трите възрастови категории. Ето какво сподели Диана Петрова:

"Една част от участниците бяха много добри разказвачи, други бяха напипали чудесни истории, а трети - бяха откровено смели и същевременно дисциплинирани. Истинските автори за мен са онези, които успяват да изпълнят тези три критерия. В допълнение наблюдавах, че децата развихрят фантазиите си, а в същото време личеше с каква грижа и старание ги овладяват върху белия лист. Малки автори с подобен размах имаше не малко, а аз дадох своя глас за децата, които притежаваха повече от едно от изброените умения. Спокойна съм за бъдещето на българската литература - тя е в сръчни ръце и бистри умове. Тя освен това е вече в сърцата им."

 

Победители в Национален конкурс за приказка "Моят учител е супергерой"

 

II – III клас

I място - Павел Павлов, 42 ОУ „Хаджи Димитър“, гр. София, 3 клас

I място - Боян Радойчев, ОУ „Ран Босилек“, гр. Габрово, 2 клас

II място - Магдалена Янчева, ЧЕУ „Малкият Принц“, гр. Варна, 3 клас

III място - Надежда Иванова, II ОУ „Христо Смирненски“, гр. Берковица, 2 клас

Специална награда - Беатрис Добрева, ОУ „Бачо Киро“, гр. Велико Търново, 2 клас

 

IV – V клас

I място - Ния Пантева, 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, гр. София, 4 клас

II място - Мила Йонкова, ППМГ, гр. Ловеч, 5 клас

III място - Персиана Цанкова, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Самоков, 5 клас

 

VI – VII клас

I място - Мила Начева, ЧСУ „Българско школо“, гр. София, 6 клас

II място - Милица Иванова, ОУ „Георги Сава Раковски“, гр. Варна, 7 клас

III място - Теодор Узунов, ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Бяла Слатина, 6 клас

 

Приказките на победителите в Националния конкурс за приказка "Моят учител е супергерой" можете да прочетете в електронната книга от Издателство "Софтпрес". Можете да свалите книгата, като кликнете върху корицата.

 

Победителите в Националния конкурс за приказка "Моят учител е супергерой" ще бъдат наградени на официална церемония, която ще се проведе в Детско-юношески отдел на Столична библиотека на 19 май от 11:00 ч. Те ще получат грамоти и специални награди, предоставени от Издателство "Софтпрес" и Издателство "Рибка". 

 

 

Националният конкурс за приказка "Моят учител е супергерой" е организиран от Фондация "ТЕБЕШИР".  Конкурсът се осъщестява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Издателство "Софтпрес", Издателство "Рибка", Столична библиотека и с медийното партньорство на "Аз чета". Основната цел на кампанията е да споделим добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхновим повече млади хора да бъдат учители.