Национален конкурс за приказка "Моят учител е супергерой"

Фондация “ТЕБЕШИР” организира Национален конкурс за приказка на тема “Моят учител е супергерой”. Чрез конкурса искаме да ви провокираме да се замислите какво според вас означава да бъдеш добър учител. Очакваме с нетърпение да прочетем вашите приказки, чрез които да представите своята гледна точка за това какви качества трябва да притежава един учител - “супергерой”.

В конкурса могат да участват всички ученици от 2 до 7 клас, в три възрастови групи:

  • 2 и 3 клас
  • 4 и 5 клас
  • 6 и 7 клас

Всеки участник може да изпрати по 1  приказка, която трябва да бъде съобразена със следните изисквания:

  • Приказките трябва да бъдат написани на ръка, на хартия размер А4, като няма ограничения относно броя страници.
  • Няма ограничения относно жанра и формата на приказките.
  • Към всяка приказка да бъде прикрепен отделен лист със следните данни: трите имена на ученика, пълното име на училището, което посещава ученикът, и клас, телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник.

Приказките се изпращат от 12 март 2018 г. до 13 април 2018 г. на адрес: Фондация “ТЕБЕШИР”, София 1000, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” №68, ет. 1, ап. 4.

Участниците в конкурса, класирани на първите три места във всяка от трите възрастови групи, ще получат специални награди. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на сайта на Фондация “ТЕБЕШИР” през м. май.

Официални правила на Национален конкурс за приказка "Моят учител е супергерой"

Фондация "ТЕБЕШИР" организира конкурса "Моят учител в супергерой" за втора поредна година. Конкурсът се осъщестява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Издателство "Софтпрес", Издателство "Рибка", Столична библиотека и с медийното партньорство на "Аз чета". Основната цел на кампанията е да споделим добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхновим повече млади хора да бъдат учители. През 2017 г. над 800 ученици от цялата страна участваха в конкурс за рисунка, като нарисуваха своите любими учители. Тази година даваме възможност на учениците, които обичат да пишат, да ни разкажат за учителите, които ги вдъхновяват. Мисията на Фондация "ТЕБЕШИР" e да мотивира най-способните млади хора да станат учители в български училища и да ги подкрепя в стремежа им да предоставят качествено образование.