Обратно в новини

Започва проект "Образование 3.0" в СУ "Д-р Петър Берон", гр. Костинброд

Дата:

СУ "Д-р Петър Берон", гр. Костинброд е първото училище, което ще участва в проекта "Образование 3.0".

На 10 октомври Гергана Янева се срещна със заинтересованите ученици, за да им разкаже за мисията на Фондация "ТЕБЕШИР" и за целите на проекта. По време на срещата учениците от 3 и 4 клас споделиха с по-големите ученици как протичат техните занимания и не скриха вълнението си, че ще имат нови приятели и помощници.

 

 

Проектът „Образование 3.0” се организира от Фондация „ТЕБЕШИР”. В рамките на проекта учениците от гимназиален етап ще прекарват по няколко часа седмично в занималнята с учениците от 1 до 4 клас. Гимназистите ще работят с деца, които имат нужда от допълнително внимание и подготовка, ще им помагат с уроците и домашните и ще се включват в заниманията по интереси.

Учениците от гимназиален етап, които участват в програмата, ще имат възможността да изпитат удовлетворението от това да споделят знанията си с някого, да се почувстват значими в тяхната общност, както и да развият комуникативните си способности и уменията за представяне на информация. Придобитият опит по време на проекта ще бъде много ценен за постигането на академичните и кариерни цели на учениците.

Участието в проекта ще доведе до повишаване на успеха на учениците от начален етап, посещаващи целодневна форма на обучение. По време на заниманията по програмата те ще получат внимание и подкрепа от учениците в гимназиален етап, което ще има положителен ефект върху тяхната мотивация и развитие не само в академичен, но и в личностен план.

 

 

Мисията на Фондация „ТЕБЕШИР” е да мотивира най-способните млади хора да станат учители в български училища и да подготвя и подкрепя учителите в стремежа им да предоставят качествено образование. Основните приоритети на организацията са да насърчава ученици от различни етапи да се ориентират професионално като учители и да предоставя разнообразни възможности и ресурси за развитие на педагогическия капацитет на учителите. Фондацията полага усилия да издигне репутацията на учителската професия и да я превърне в привлекателна възможност за професионална реализация за младите хора в България.